Samenwerkende Advocaten

Het advocatenlandschap in Nederland is de laatste jaren flink aan verandering onderhevig geweest. In die zin, dat van alle plusminus zestienduizend advocaten in Nederland, vandaag de dag, bijna de helft als zelfstandig advocaat actief is en dus niet meer in loondienst- of aangesloten is bij een groter advocatenkantoor.

Voor opdrachtgevers heeft dit zo zijn voordelen, omdat de aan klanten door te berekenen tarieven hierdoor ook een stuk gematigder (lees lager en goedkoper) kunnen zijn. Dit doordat de onkosten vele malen lager zijn, onkosten die grote kantoren uiteraard wel (moeten) doorbelasten in hun tarieven. Om toch te kunnen profiteren van elkaars deskundigheid en expertise, kiezen bepaalde zelfstandig gevestigde advocaten er wel voor om van één- en het zelfde kantoorpand gebruik te maken. Zodat zij toch een beroep kunnen doen op elkaars kennis, danwel zich zo nu en dan eventueel kunnen laten vervangen bij afwezigheid, indien nodig.

Op deze pragmatische wijze kan zo een uitermate goede prijs-kwaliteitsverhouding goedkoop aangeboden worden aan klanten. Een prijs-kwaliteitsverhouding waar opdrachtgevers dus weer van profiteren en welke prijs-kwaliteitsverhouding zeer gewaardeerd wordt.

Voor deze optie hebben ook gekozen de twee advocaten Yvonne Bisschops en Patrick Bergers en een adviseur Jos Lam. Alle drie dus gevestigd als zelfstandig advocaat/adviseur met een eigen aparte proces- en adviespraktijk in Rotterdam, maar wel alle drie gevestigd op een en hetzelfde kantooradres aan de S. van Ravesteykade 398 op de Kop van Zuid in Rotterdam. In de nabijheid- en op loopafstand van de rechtbank.

Naast het gemeenschappelijk gebruik van het zelfde kantoor, wordt er tussen de middag ook gemeenschappelijk gebruik gemaakt van de lunch. Hierdoor krijgt naast het kennisuitwisselingsaspect ook het sociale aspect uiteraard invulling. Alleen is maar alleen immers.

Hoewel alle drie een Rotterdamse mentaliteit hebben, zijn zij actief in heel Nederland en hebben zij dus al heel wat rechtbanken in den lande van binnen gezien. De gemene deler bij alle drie de advocaten voor wat betreft rechtsgebied is het arbeidsrecht, daarnaast heeft een ieder zijn of haar eigen aanvullende- en aparte rechtsgebieden.

Onderstaand treft u van alle 3 een korte beschrijving aan.

Mr Yvonne Bisschops

yvonne-bisschops

Mr. Yvonne J.H.B. Bisschops is al meer dan 20 jaar advocaat en mediator. Zij heeft gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Na diverse functies in HR en Marketing/ Sales is zij de specialisatieopleiding voor de advocatuur gaan volgen met daarna allerlei verdiepingscursussen. Vandaag de dag adviseert en procedeert zij vanuit haar eigen praktijk op de Kop van Zuid met als specialisaties arbeidsrecht voor zowel werkgevers als werknemers (o.a. ontslagrecht en ziekte) en personen- en familierecht (echtscheidingen partner -of kinderalimentatie, draagkracht, omgangsrecht met of gezag over de kinderen, co-ouderschap, boedelscheiding, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden) en ook incassorecht (incassoprocedures die maken dat wanbetalers toch betalen).

Haar motto is: ‘’Geloof niet alles wat je denkt maar controleer of het klopt.... vallen is niet erg maar blijven liggen wel’’......

Mr Patrick Bergers

patrick-bergerst

Patrick is voordat hij in de avonduren rechten is gaan studeren jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven en meer specifiek in de ICT-dienstverlening. In 1999 is hij afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na daarna bijna tien jaar actief te zijn geweest als o.a. bedrijfsjurist voor een ICT-dienstverlener, heeft Patrick in 2009 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Vanuit zijn eigen praktijk adviseert hij aan- en procedeert met name voor (grote) bedrijven op het gebied van arbeidsrecht, verbintenissenrecht (contracten) en ICT-recht.

Mr Jos Lam

jos-ram

Jos heeft al 30 jaar praktijkervaring, laatstelijk als zelfstandig advocaat te Amsterdam, in welke hoedanigheid hij vele instellingen en bedrijven bij heeft gestaan op het platform commerciële – internationale – contract advies- en procespraktijk. Zowel in de dienstverlening (ICT), als met betrekking tot industriële producten en consumables / E-commerce B2B / B2C related. Hij werkt als freelance-adviseur voor ons samenwerkingsverband.